5 неща за SEO оптимизацията, които не знаете

от INSYS / 22 ноември 2017 / Публикувано в Новини

Какво всъщност представлява SEO оптимизацията?

SEO означава "оптимизация на търсачките". Това е процесът на получаване на трафик от "безплатните", "органичните", "редакционните" или "естествените" резултати от търсенето на търсачките. Всички големи търсачки като Google, Bing и Yahoo имат първични резултати от търсенето, където уеб страници или друго съдържание, като например видеоклипове или обяви, се показват и класират въз основа на това, което търсачката счита за най-подходящо за потребителите. През последните години оптимизацията за интернет търсачки(SEO) се наложи като ключов маркетингов инструмент и днес тя може в голяма степен да определи какво ще е бъдещето на дадена компания.

Днес сме Ви подготвили 5 съвета за SEO оптимизацията, които значително ще подобрят оптимизацията на вашия сайт. Обменили сме опит и познания с някои от най-големите световни експерти в областта на дигиталния маркетинг.

1. Използвайте изображения за изграждане на връзките

Качествените изображения са един чудесен метод да реализирате успешна Link Building кампания, без да влагате огромен ресурс в това начинание. Ако сте собственик на правата на изображенията, които използвате те могат да бъдат важен източник на връзки и споменавания на вашия сайт.

2. Предоставяйте ново и полезно съдържание

Една от причините, поради която имате уебсайт или блог, е да предоставяте съдържание, за да изградите аудитория, да запазите съществуващите си читатели щастливи или да спечелите нови клиенти. Под "съдържание", ние от INSYS.BG имаме в предвид всичко, свързано със статии, видеоклипове, инфографики, слайдшоута, музика, коментари, рецензии или каквото и да било друго, което е подходящо за вашата ниша. Ако вашето съдържание е статично, старо или не е актуално, вероятно посетителите ви ще изчезнат бързо и никога няма да се върнат. Каква е първата Ви реакция, когато посетите сайт, със старо или не актуално съдържание? Точно същата като потребителите, които посещават уебсайта Ви. Преди няколко години бяхме свикнали да казваме на нашите клиенти, че актуализирането не е много важен фактор за SEO, но това се е променило поради конкуренцията. Има голяма конкуренция във всяка ключова дума, която търсите, а тези уеб сайтове, които имат най-полезно и актуално съдържание, имат по-големи шансове да спечелят надпреварата за първото място. Означава ли това, че трябва да публикувате нова информация всеки ден? Не е задължително. Вашата стратегия за публикуване зависи и от редица други фактори.

3. Оптимизирайте времето за зареждане на уебсайта Ви

Ако това е първият път, в който разбирате, че скоростта на страницата е важна за SEO, скоро след изчитане на тази публикация трябва да направите всичко необходимо, за да подобрите времето за зареждане на вашия уеб сайт. Скоростта на страницата Ви играе важна роля в класирането - ако имате два подобни уебсайта и единия е по-бърз от другия, можете да очаквате, че той ще бъде по-висок (при условие, че сайтовете са идентични). По-бързите уеб сайтове генерират повече реализации - това означава повече продажби, повече RSS абонати и повече кликвания върху рекламите Ви (ако използвате например Adsense).

Ако уебсайта Ви зарежда бързо, шансът потребителите да разгледат повече от една страница преди да напуснат, се увеличават значително. Как можем да подобрим скоростта на зареждане ли? Ние от INSYS.BG знаем, че това не е лесна задача, но огромния опит който сме натрупали през годините я улеснява до голяма степен.

4. Използвайте Google authorship

Когато Google представи нов инструмент, свързан с резултатите от търсенето, трябва да го използвате непременно. Добрата новина е, че Google authorship е много полезен и за търсенията, защото още преди кликване на връзката разбират от кого е създаден, от кого е написан, колко е популярен/на и могат много лесно да намерят информация за автора като кликнат на съответното изображение и/или име. Google authorship е от изключителна важност за професионалната SEO оптимизация.

5. Регистрирайте уебсайта си с помощта на Google webmaster tools

Някои хора вярват, че като не регистрирате уебсайта си в Google, можете да "скриете" някои неща и по този начин да стигнете до върха на резултатите от търсенето. Като допълнителна информация ще Ви споменем, че Google вече знае всичко, което му трябва за уебсайта Ви, без да има нужда да го добавяте в webmaster tools. След като преминете през процеса на регистрация и изпълните някои основни конфигурации, ще получите известие, дали има проблем с уебсайта Ви, а също така и ще научите някои интересни факти за вашия уеб сайт, като:

  • Брой индексни страници
  • Брой на входящите връзки
  • Търсещи заявки
  • Грешки при обхождането
  • Брой вътрешни връзки

 

Заключение

Горните 5 съвета, за които Ви разказахме са прости, но в същото време са изключително важни за SEO оптимизацията на вашия уебсайт.

Ако сте собственик на уебсайт, блог или онлайн магазин и не получавате трафик от търсачките, трябва да сте сигурни, че сте изпълнили правилно препоръките, които Ви дадохме.

Имате нужда от професионална SEO оптимизация? Не се колебайте, изпратете ни запитване!

  • Pin It

РАБОТЕТЕ С НАС

Ще направим всичко възможно, за да създадем следващия ни най-добър проект!